* * *
På önskemål kommer grötreceptet här.
Jag har inte funnit på det själv, utan inspirerades av en Instagrambild.
100 g färsk blomkål
30 g havregryn (knappt en deciliter)
lite vaniljpulver
1 tsk stevia eller honung
lite saffran
osvavlade russin
1,5 dl valfri mjölk
2 äggvitor
1. Börja med att mixa blomkålen i en matberedare, så att du får "blomkålsmjöl".
2. Blanda blomkålsmjölet med havregryn, vaniljpulver, stevia, saffran, russin och mjölk. Låt puttra några minuter.
3. Tillsätt äggvitorna under omrörning och låt puttra ytterligare tre till fyra minuter.
Som topping mixade jag lika delar keso och kesella tillsammans med kanel, stevia och vaniljpulver och serverade tillsammans med clementin och mer kanel på toppen.
2 kommentarer:
Tack snälla! /Eva
Vassego'! Hoppas den smakar om du testar.
Skicka en kommentar