måndag, november 06, 2017

Med räkost



* * *
I genomsnitt äter vi fisk i alla fall en gång i veckan. För det mesta
lax, eftersom jag och Siri älskar det. Ibland äter vi också
tonfiskröra eller tonfiskbiffar. Smörstekt torskrygg med skirat smör
och rostad, flagad mandel är hur gott som helst. Ingen vardagsmat,
precis, men en riktig favorit. 

Vit fisk från frysdisken blir ofta rätt trist och smaklös. Men nu har
jag kommit på ett knep för att lyfta även den. Lösningen är mjukost.
Alltså sådan klassisk påläggsost som räkost, skinkost
eller baconost. Perfekt att göra fisktgratäng med, både för smaken
och för att den ger krämigare konsistens.

Älskar också att använda räkost i soppa
och som fyllning i omelett.

Smaksättare och redning i ett, liksom.

Oglamourös mjukost.
Ett bra tips för vardagsmaten.


Inga kommentarer: