onsdag, maj 03, 2006

Welfare problems

Kanske lite väl bebis-internt ämne, men vad tusan ... Vi har funderat på en spjälsäng där det går att ta bort ena långsidan, så att man kan ställa spjälisen vid vår säng och hålla en hand på barnet - utan att det riskerar att trilla ut. Det känns som en ganska bra lösning, speciellt med tanke på att vi har Hemi i sängen och det redan är hyfsat trångt där. Det här är den enda modellen som vi hittat, Baby Dan Classic - med madrass typ 3 000 spänn.

Någon som har erfarenheter? Vad tros?

10 kommentarer:

Hanna sa...

Hello darling...coachen tycker till: Skitsvårt! Lösningen med sängen känns logisk om än något dyr, åtminstone den fina på bilden. Det kan ju bli så att ni inte alls vill att pyret ska ligga i sängen eller att pyret blir riktigt lessen om h+n måste sova själv, samtidigt så är ni ju jättenära med den där spjälsängen. Jag har en mammakompis som körde på ovanstående idee, och hon tyckte att det var toppen. Nu har jag inte varit till ngn hjälp alls...Vi kanske kan glo på Billigare?alternativ på Babyland i barkaby när du kommer ( har du kollt där eller?)

Anonym sa...

Min svägerska har den där sängen och har gjort som du säger. Sängen står precis intill hennes säng med ena gaveln bortplockad så att lillen kan rulla över i deras säng eller att hon kan hålla handen på honom osv. Hon är iaf jättenöjd. Lycka till, jag kan tänka mig att det är en djungel.

Mari sa...

Jo, det är sannerligen en djungel. Men jag försöker tänka att det är en rolig djungel. Just sängen verkar bli en dyrare historia än vad vi tänkt, om man ska kunna ta bort en långsida. Men det kanske är värt det. Funkar det inte får vi väl sätta dit sidan och ha en ovanligt dyr spjälsäng istället ;-)(för annars hade Ikea varit en självklart val).

Jag har inte varit på Babyland, för jag tror inte att den affären finns här uppe hos oss, men finns tid så åker jag gärna dit och glor - speciellt när man har chans att få följa med coachen herself!

Anonym sa...

Jag tror också att det är en jättebra idé med att barnet ligger nära, men ändå själv, speciellt när de blir lite större och gärna ska sova själv. Våra pojkar sov med oss när de var så där pyttesmå och sen mer och mer i spjälsängen. Vi hade en gammal skruttsäng som vi fått och målat vit, pinnarna lossnade sen, vi limmade, men det slutade med att en var loss och Ivar bröt av den. Monsterbarn eller monsterföräldrar? Kan man sänka ner sidan något när man sen använder den som en vanlig spjälsäng? Är bra för ryggen när barnet blir lite tyngre (tips från en som inte bara har monsterbarn utan även stora och tunga barn) Den såg i alla fall fin ut, om än lite dyr som sagt. Ni kanske kommer billigt undan på någon annan babysak! Kom gärna och se om det är nåt ni vill låna. Har allt från hoppgunga, babysitter, tygblöjor, babygym, mm. En del nytt, en del loppisgrejer.

Mari sa...

Sara, vi lånar jättegärna! Som sagt det enda vi har är en barnvagn.

Jag har varit i några babybutiker här i Umeå, men går alltid ut tomhänt. Vet inte varför. Jag kan liksom inte handla (har aldrigt varit något problem förut).

Sedan känns det som att mycket använder man så begränsad tid så det känns ovärt att köpa nytt. Så jag kikar gärna förbi er. Babysitter och babygym låter tex väldigt bra! Till veckan är jag i Sthlm, men veckan därpå är jag hemma i Piteå och ledig från PT en hel del - kanske kan vi till och med sitta ute och dricka kaffe då. Ska bli mycket trevligt att träffa hela eller delar av monsterfamiljen!

Anonym sa...

hääj!! Ingela här... de låter bra, fin säng och genomtänkt att kunna ha kontakt om än en bit ifrån..
mys =)

Hanna sa...

Om du inte gjort det redan....gratispaketet vi pratade om går att hämta via babylands hemsida men är ett reklampaket från Pampers. Och glöm inte att bli medlem i Liberoklubben redan nu, för det tar tid innan man får det där paketet på posten, och du kommer väl ihåg hur populär den där grodan var hos Molly i sommras.

Anonym sa...

Blir kul att få se hur magen har växt! Jag blir lite avundsjuk på Stockholmsresan (fast vi ska dit i pingst, så det är ju snart), det brukar vara rena vitaminsprutan för själen. Hoppas du får det härligt! Har det ordnat sig med flygresan och läkarintyget förresten?

Mari sa...

Hanna
Jag har anmält mig nu, så får jag hämta ut paketet i Sthlm. Sedan vi pratades vid i dag längtar jag ännu mer till er. Och ja, jag minns att Molly tyckte mycket om sin groda (speciellt tvättlappen).

Och läkarintyget har såklart svärmor fixat på BB i Sunderbyn, så nu ska det vara okej att flyga. Skulle dock inte förvåna mig om jag står på Arlanda och inte får flyga hem ...

Anonym sa...

Ganska snabbt börjar ju ungen att krypa och då vill man nog ha den bakom galler eller mellan föräldrarna i sängen så att den inte kryper ut i sängen och över kanten, tänkte bara på hur lång tid man har användning för den fina funktionen med fällbart galler? Men jag har ju ingen erfarenhet av denna säng, det låter som en bra idé fast lite dyr. Ikea är prisvärd.