tisdag, januari 29, 2008

När barnet har sovit i över två timmar och man inte vet vad man ska göra. Utmaning.

Vad gjorde du för 10 år sedan? Det där med år, månader och veckor har jag extremt dålig känsla för. Men för tio år sedan var jag alltså 19. Jag minns att jag fyllde 20 när jag läste på skrivarlinjen i Bollnäs. Så jag svarar att jag gick folkhögskola, förverkligade mina skrivardrömmar, bodde i ett studentrum mellan två sjöar, njöt av att vara omgiven av likasinnade, promenerade i vacker natur och matade sjöfåglar. Led med en nyfunnen vän som mådde dåligt, dåligt. Beställde musik på postorder, drack rödvin på onsdagar och gjorde snöänglar.

Vad gjorde du för ett år sedan? I januari 2007 levde jag föräldraledighetsliv i Umeå, dit jag flyttade för att familjen skulle få vara samlad medan Markus läste sitt andra år till tandtekniker. Vad gjorde jag då på dagarna? Läste, fipplade med datorn, gossade med Siri, promenerade, ständigt promenerande människa verkar jag vara, fikade, gick på stan med barnvagnen.


Fem snask du gillar? Nu med GI försöker jag ju undvika snask. Men fem godsaker jag ärligt gillar är 70-procentig choklad, cashewnötter, Fazers Mariannechoklad, Carte d'Or-glassen Stracciatella och en riktigt god fruktsallad med krossade pepparkakor och vaniljkesella.

Fem sånger du kan hela texten till? Den silvriga skattkammarboken bläddras det i här hemma. Siri väljer sida, sedan är det bara att agera levande jukebox. Var bor du lilla råtta, Krokodilen i bilen, Bä bä vita lamm (i hemmastöpt version) och ett knippe andra barnsånger ligger närmast till hands att nämna.

Vad skulle du göra om du var miljonär? Göra mig skuldfri, dela med mig. Kunna strunta i kuvertavgift på bröllopet och resa på smekmånad (eller smekvecka, en månad skulle vi aldrig klara oss utan Siri nu). Köpa de där grymma skorna jag såg från Topshop.

Tre dåliga vanor? Bita på kluvna naglar, dra mig från att gå ut med soporna, duscha för länge.

Fem saker du gillar att göra? Vara med de jag gillar, dricka kaffe, läsa, yoga, springa en mil med lätta steg (händer inte allt för ofta), vara i naturen.

Fem saker du aldrig skulle klä dig i eller köpa? Svårt att svara på eftersom mode går i cykler och jag gillar mode. Men jag har generellt lite svårt för det extrema. Visst kan jag ta till mig 80-talsmode (till exempel) men i små, diskreta doser.

Fyra favoritsaker? Två höga ljusstakar jag köpte för flera herrans år sedan, vårt nya skrivbord med tillhörande ordning, sängen - speciellt när den är nybäddad, mitt rouge - piggar upp även den glåmigaste vardag.

Inga kommentarer: