torsdag, maj 15, 2008

Snart har jag tappat allt hår, på allvar

Det enda jag tjatar om är hur mycket jag jobbar.

Ska snart hämta en till kaffekopp, kanske kan den bota mina svullna ögonlock ...

Igår gjorde jag i alla fall en familjepaus, åt rester från middagen, myste på yogamattan med fintjejen min och bäddade sedan ner henne i spjälsängen. Sedan lagade jag och blivande maken maten som han ska bjuda på till lunch idag på sin praktik.
Mysigt att fixa och dona i köket i lugn och ro utan jag-är-hungrig-matstress. Lite småprat, riva limecest, vispa lite grädde. Skönt också att göra något praktiskt istället för datapill.

När jag ändå höll på färgade jag håret, städade skafferiet, tog ett fotbad och filade fötterna och så sådde jag gräslök och basilika. Och sedan, när Markus gick och la sig satt jag uppe och skrev och korrekturläste någon timma.

Förresten, visst har man hört att stress gör att man tappar håret. Men jag har tappat hår, mycket hår ett bra tag nu. Nästan i samma omfattning som när jag ammade. Och så stressad att jag på allvar mår dåligt är jag inte.
Jag har kala fläckar på något ställe ovanför öronen och det syns i benan. Igår när jag tvättade håret fick jag händerna fulla av lösa hårstrån.

Det är värdsligt, men ändå inte kul. Någon som har tips?

2 kommentarer:

hos oss på lilla backen sa...

Det där är väl alla kvinnors mardröm, men hjälp finns jag har själv haft perioder när jag löstar mycket hår, men jag har ätit t B-vitamin och ett speciellt vitamintillkost som är specialanpassat för hår, hud och naglar tro mig det funkar men det kan ta ett tag, jag har gjort ett uppehåll nu och det märks jag har återigen börjat lösa mer hår. Köp det och prova och glöm ej en separat b vitamin det är jäääätte viktigt...

Mari sa...

Hej Linda, tack för tipset. Får göra ett besök på hälsokosten med andra ord!