söndag, mars 01, 2009

Barndom

Min flicka sover i vit bomullströja och pyjamasbyxor från min barndom. Det har varit en hel del barndom för mig i dag. Vi har städat uthusen för att göra plats för den nya "familjemedlemmen" som Markus är och hämtar just nu. Berättar mer och visar bilder när tingesten väl är hemma.

I alla fall, uthusstädningen medförde att jag gick igenom några kartonger med saker som min pappa lämnat av. Skridskor, julpynt, foton och några Barbiedockor med tillhörande kläder. Jag mindes precis hur fin jag tyckte dräkten i silver med svart krage var. Och var de olika sakerna från julpyntet stod. Hur jag tänkte om dem.

På eftermiddagen har vi firat min mamma i förskott. God middag, tårta, lek och husbyggsplaner med mammas blivande sambo.

Nu ska jag lägga mig i soffan och slå igång filmen jag hyrt. Behöver tankevila efter en halvslitig helg med dottern. Viljan testas, hon rasar ihop. Hemma, på affären, ute. Benen bara viker sig. Vill inte. Inga sparkar och inget gallskrik i de lägena, men svårt att känna att man handlar rätt när man varit med om det x antal gånger en helg. Att orka som förälder.

På väg att lära känna sig själv bättre, hjärtat mitt.

Inga kommentarer: