onsdag, mars 02, 2011

Burspråk

Ljusets återtåg gör mig gladpirrig om hjärtat, i alla fall korta stunder.

På inredningsfronten händer inte mycket nytt. I Siris rum har fina takbjälkar kommit upp. Det var flera veckor sedan jag kvistlackade och maskerade men målningen blir liksom inte av. Istället drömmer jag om altanen vi ska bygga ... och om nya utemöbler.

De vi har nu köpte mamma och pappa på 70-talet. Vi har omvandlat dem från brunlaserade till blå, men de skär sig på ett otrevligt sätt mot husets grågröna fasad. Och så har de liksom gjort sitt.

Jag har också en dröm när det gäller burspråket i köket, den är en sådan någon-gång-dröm - men visst skulle det vara fint med platsbyggda bänkar i L-form under fönstrena!

3 kommentarer:

Mallaching sa...

Det skulle va riktigt snyggt!

Anonym sa...

Ert hem är så väldigt vackert och inspirerande! Tack för en härlig blogg! Vi är på gång att behandla ett nylagt golv i ett sommarhus. Vill bara kolla med dig vad ni har för behandling av ert golv i köket?

Mvh Magdalena

Mari sa...

Eller hur, Malin. Stort grattis till tjejen, förresten!!

Tack Magdalena! Vi velade länge när det gällde behandling av köksgolvet. Tillslut blev det så här: Furugolvet är först lutat (för att förhindra att det ska gulna) och sedan behandlat med två lager hårdvaxolja (brukar användas till bänkskivor). Vi har även behandlat köksbordet med det. Det är mer lättstädat än såpskurat golv men inte lika slitstarkt som lackat. Det vi gillade är att man behåller den härliga mjuka träkänslan. Dock ser man att golvet blivit slitet vid diskbänken där man går som mest. Hoppas det var svar på din fundering : )