torsdag, mars 10, 2011

Signaturdoft


"Vintage EdT" från Kate Moss
Basnoter: Ambra/amber, tonkabönor, vanilj
Mellannoter: Peppar, heliotrop, jasmin
Toppnoter: Fresia, mandarin



Cleans "Ultimate EdP"
Basnot: Mysk
Mellannoter: Lavendel, jasmin, liljekonvalj, neroli och ros
Toppnoter: Citron/citrus, bergamott


Lämnar livsfrågorna och kastar mig in i något trivialt en stund. Jag har länge använt mig av en parfymolja från Bodyshop som jag tycker mycket om.

Den har dessvärre slutat tillverkas och jag har rätt länge hållt ögonen öppna för en ersättare. Jag gillar sällan vanlig parfym, den känns ofta för parfymerad och konstgjord i min näsa.

Har sniffat på doftoljor i diverse butiker i Stockholm, men aldrig funnit den där perfekta kombinationen mellan rökelsevärme och fräsch-het.

Dessa två ovan gillar jag. Har du något tips får du gärna dela med dig!

7 kommentarer:

Vackra Vita Ting sa...

Har precis läst om er lila Hemi. Hoppas de hittar vad det är hon inte mår bra av så hon piggnar till snart!

Älskar parfymer och mina favoriter innehåller ofta mysk:)

Kram Paula

Anonym sa...

När jag ser dina favoriter slår det mig att du bara skulle älska Acca Kappas Muschio Bianco. En mild, sensuell men ändå "ren" vardagsdoft med bland annat en aning kanel i botten ... måste upplevas!

Mari sa...

Hej Paula. Tack för omtanken! Jag gillar också mysk. Kram, och ha en riktigt fin helg.

Tack för tipset, Muschio Bianco låter mycket intressant. Älskar kanel! Har du någon aning om vart man kan få tag i den. Googlade lite, men hitta inte direkt något i Sverige.

Anonym sa...

... själv köpte jag den på Arken i Köpenhamn i höstas ... men jag vet att den ska finnas att få tag på i Sthlm, kolla med exempelvis NK som för det italienska märket Acca Kappa! Lycka till!

Anonym sa...

På classyorganic.se säljer de Rich Hippies naturliga parfymer. Det tog ett tag för mig att vänja mig vid doften, som är allt annat än syntetisk, men nu är jag fast.

Mari sa...

Tack för tipset om Acca Kappa, jag ska ha det i minnet!

Jag känner igen Rich hippie, tror jag googlat det tidigare, skulle SÅ gärna vilja sniffa på en : ) Tack för tipset. Kanske får chansa och beställa vid tillfälle!

Anonym sa...

Clean har en ljuvlig bodylotion vilken verkligen håller i sig hela dagen i doft men ger just bara den där förnimmelsen som jag tror du vill uppleva. :)