onsdag, september 17, 2014

Vi läser vidare




* * *
Den här bokserien av Siri Spont hamnade på Siris topplista direkt. Roliga att högläsa och roliga att lyssna på. 

Författaren Siri Spont har alltså skrivit fyra böcker om mellanstadiebarnet Tilda. Siri Spont är egentligen pseudonym för Titti Persson.

Titti jobbade nämligen själv på det bokförlag som hon lämnade in manuset till den första boken om Tilda (”Utan djur så dör jag”). Därför tänkte hon att det var bättre att skriva hemligt så att det inte skulle bli pinsamt för förlaget att tacka nej om de inte skulle gilla boken.

Men boken föll i god jord och på den vägen är det. Siri Spont är dessutom ett anagram – författaren har tagit bokstäverna i sitt riktiga namn och försökt få med så många som möjligt av dem i ett nytt namn.

Titti Persson skriver att böckerna om Tilda på sätt och vis handlar om henne själv, om hur det är att växa upp i en liten by på landet.


Boken är skriven för mellanstadieåldern och illustrationerna är gjorda av Jonna Björnstierna.


Och så Maria Parr med "Våffelhjärtat" och nu läser vi "Tonje och det hemliga brevet". Riktigt fin läsning, och den äldre mannen i Tonjeboken får mig att tänka på Kaspars morfar i Nudådalen.

Själv har jag sista femtio sidorna kvar i min mastodontbok om Barcelona på 1700-talet. Så väntar bokklubbarnas första två.




Inga kommentarer: