tisdag, mars 24, 2015

Andras bilder


* * *
Vi pratade om det på kafferasten i dag. Att ens hem börjar vara - inte komplett - men ändå fyllt med saker man tycker om. Loppis lockar inte lika mycket längre, inte när det gäller möblemang. För i så fall handlar det om att ersätta, och då måste man byta ut något man verkligen tycker om.

Det är såklart rätt lyxigt. Men lite loppistråkigt.

En gammalny kontorsstol skulle vi dock behöva. Och nya soffor, fast de vill jag nog köpa just nya.

Här är några bilder jag surfat förbi på sistone, som jag fastnat för.

Bilden ovan kommer från House Doctors senaste katalog. Jag har en verktygslåda från pappa i pyssel / datarummet. Där förvarar jag smycken och småplock. Själva verktygslådan är jättefin, dock behöver ordningen i den styras upp om den ska bli lika finfotograferad som den på bilden.

Funktionen är praktiskt och min trevånings rymmer hur mycket som helst.


Bild från Odd Molly, som börjat med textiler sedan någon säsong tillbaka. Gillar hjälmen ovan (och sängkläderna såklart).

Tänker på alla hjälmar man börjar ha här hemma och med vilken självklarhet de används. Min reaköpta mattsvarta slalomhjälm ska tydligen vara magnifik på att motverka hjärnskakningar om man trillar illa. Min cykelhjälm skulle jag gärna uppdatera till en rundare form, men den jag har nu skyddar ju fint.

Även om den inte är lika charmig.


Sänggavel av kopparrör. Också Odd Molly.

Det är något med de där rören. Alltid. Kanske för att jag är uppväxt med en rörmokarfader?


Temat kan sägas fortsätta, med två bilder från Artilleriet. Alltså: De här vaserna i gammal laboratorie-stil får mitt hjärta att slå dubbelslag.

För att återkoppla till loppis. Något liknande skulle jag mer än gärna trilla över.


* * *
Här hemma har vi tagit tisdag. Med lax.

Bröt ner färsk blomkål i mindre bitar. Hällde över äggvita och pudrade på med vitlökspulver, buljong i pulverform, salt, peppar och mandelmjöl. Bredde ut på en plåt och körde under grillvärme i ugnen.

Skar ner kinesisk kål i smala strimlor. La i botten på en ugnsfast form tillsammans med lite kokt bönpasta, en vitkålsstuvning och lite blandade gröna grönsaker som broccoli, sockerärtor och haricot verts. Lade laxen ovanpå. Ett lager fransk senap och honung på fiskbitarna. Sedan hällde jag över en blandning av rapsolja, teryakisås, riven vitlök och soja.

Lät stå i ugnen cirka tolv minuter. Så åt vi med lite kall sås och sallad. Och det var gott och hittepå.

Nu har vi invigt Just dance 2014 och hur jag än dansar med så blir jag aldrig lika grym som Siri. Men roligt har vi när vi svänger på framför spelet.

Nu ligger hon under täcket och jag ska jobba undan en stund (välja några trevliga recept, inte särdeles arbetssamt) innan jag går ner och eldar mer värme i ett genomblåst hus.

Inga kommentarer: