torsdag, april 09, 2015

Nya ögonbryn


* * *
Härom dagen skrev jag att jag gjort två saker som jag inte gjort på länge.

Det ena var husvisningen.

Det andra var att tatuera mig.

Den här gången semipermanent, ingen 'vanlig' tatuering med andra ord.

Så här ser de i alla fall ut, mina nya ögonbryn. Jag har fortfarande inte tvättat dem något, och de är härligt insmorda med gamla hederliga Helosan-salvan. När rugorna har trillat av räknar man med att mellan tjugo och fyrtio procent av färgen försvinner.

Det blir heller ingen målad "matta", utan tatueringen är gjord som många små strån. Ser väldigt fint och naturtroget ut på nära håll. Metoden är hyfsat ny och heter Taffy.

Jag känner mig mycket nöjd så här långt, men att den skulle vara i närmast smärtfri.

Nja, det håller jag inte riktigt med om. Det blir snarare den gamla klassikern om den som vill vara fin och så vidare.

Återkommer med omdöme om några veckor.





10 kommentarer:

Anonym sa...

Så fina bryn:) Var gjorde du det?? Vilken salong?

Mari sa...

Tack! Det känns bra än så länge, får se hur det blir när de läkt. Jag gjorde det på salongen Mediskin plus efter Nygatan i Piteå. De har haft ett prisvärt öppningserbjudande som jag passade på att nyttja :)

Anonym sa...

Är du nöjd nu när det har läkt?:) har själv tatuerat mina med taffy 2 dagar sedan o just nu ser dom lite för fylliga ut. Iallafall den ena. Mvh

Mari sa...

Hej. Jo jag är nöjd, men jag skulle behöva fylla i dem lite då jag tycker brynen drar lite för mycket mot grått. Men det ingår ju i priset.

Mina var rejält svärtade och fylliga de tio första dagarna, det är först efter det man ser hur det blir (förutom formen, då - den ser man ju direkt). Hoppas du blir nöjd sedan när det läkt!

Anonym sa...

Tack för svar :D tro mig jag har problemet med mina gamla att dom är för varma skiftar mot rödbrunt istället för grått. Kan du se strå effekten ? Ena formens fyllighet stör mig lite men brukar vara så att skorporna liksom gör resultatet aningen fylligare än vad det igentligen är så håller tummarna att det blir bra när skorporna trillar av :) mvh!

Mari sa...

Ja precis, jag tyckte att skorporna gjorde att det såg rätt mycket fylligare ut, så du blir säkert nöjd när det läkt. Du får berätta sedan :) Och absolut, jag ser definitivt stråeffekten!

Anonym sa...

Tack för svar! De här med att du upplever dina bryn lite för grått kan dom korrigera så de ska nog inte va några problem :) men vad jag vet så kör taffy med kalla färger helst enbart för att när sedan tatueringen bleknar inte ska bli som i mitt fall,för varm nästan röd ton fast givetvis är de inte kul o uppleva sina tatueringar gråa heller för den delen, jag har en gammlare stråeffekttatuering (som inte allschade snygg stråeffekt)under mina nya taffybryn men kvinnan som jag boka in mig hos för taffy sa direkt att det inte kommer vara några problem att använda taffy över mina gamla då mina gamla inte hade jättemycket att dölja,dom hade ljusnat en hel del om man säger så. Annars brukar hon vara tvungen och säga nej om taffy inte skulle fungera att täcka över vissa gamla tatueringar.skönt att du upplevde att fylligheten la sig en del då jag tyckte att den ena Sverker för fyllig jämfört nämnd den andra osv, skönt att vi båda har ett återbesök som ingår i priset :)! Måste dock påpeka att på dina bilder redan nu så ser dom bra ut och fin form.kosmetiska tatueringar ska ändå sitta i ansiktet lång tid så det är till hög vikt att det blir ett önskvärt slutresultat. :)

Mari sa...

Ja det har du ju rätt i, hellre med dragning mot grått än rött eller rosa. Och jag instämmer verkligen, man vill ju att det skall bli bra när det ska sitta i ansiktet under lång tid! Hoppas verkligen du blir nöjd <3

Anonym sa...

Nu har mina bryn läkt sedan förra veckan och tyvärr så höll inte taffy så bra på mitt ena bryn men har min refill denna vecka . Sen så ser det för grått ut i dagsljus precis som du upplever det och jag måste tyvärr hålla med. Det va på gränsen mot för grått men ser ändå snyggt ut vissa delar av brynen men vill ha upp tätheten i stråna..funderar på att göra brynen lite större men är orolig att jag måste Komma tillbaks en tredje gång efter nu min andra o det ingår ju inte i priset o man vill ju ha det perfekt o är nervös att taffy aldrig kommer funka på mig men min taffy utövare sa att detta fixar vi så då känner jag mig lite lugnare. Har en känsla av att det är ett lager hud över som gör att pigmenten ser grått ut,jag valde mörkbrun nyans o den ser ju lite silvergrå ut eller mjölkig ut på vissa ställen. Hur har det gått för dig ? Ha en fin dag ! Mvh :)

Mari sa...

Hoppas att du blir nöjd med dina bryn tillslut! Vad tycker jag? Hm, jag har inte detaljstuderat dem så jättenoga, men på något ställe behövs de nog fyllas i och de känns lite grå. Tror det gått sex veckor (dags för återbesök) nästa vecka. Jag färgade dock i själva stråna och då tycker jag att ögonbrynen är jättefina. Sminkar dem inte alls och gillar dem.

Kram.