måndag, januari 16, 2017

I fjällen


* * *
När jag listade mina bästa upplevelser 2016 är naturen det första jag tänkte på.

Dubbla regnbågar, norrsken, solglimtar.
Det fina är att allt finns så nära och närvarande, bara jag kommer ihåg att se. Titta upp, ner. In.

Jag drömmer om att semestra mer i naturen, speciellt sedan den fyrbenta glädjespridaren kom in i familjen. Helst vill jag ju ha flocken samlad.

Jag skulle gärna se mer av olika fjällvärldar både norrut och söderut och gärna i höstskrud. Min allra bästa tid på året. Det finns dock en sak jag inte kompromissar med: Jag sover inte i tält. Min rygg kräver säng och jag tar gärna en varm dusch efter en dag ute också.

Flera gånger under förra året intervjuade jag två inspirerande äventyrs-tvillingar som tagit sig genom stora delar av den svenska fjällkedjan både på skidor och till fots. Deras slutpunkt på äventyret var vid Grövelsjön i Dalarna. En plats jag gärna skulle åka till.


Och sedan att komma till ett ställe som det här: Storsätra fjällhotell (klick) - som jag även skriver detta inlägg tillsammans med.

Dagar utomhus, sedan varm bastu och god mat. Att få ligga nära de man älskar, sådär mjuktrött i kroppen och gäspa redan vid niosnåret.

Det är finheter att drömma om, det.


2 kommentarer:

Erika, sa...

Jag kan tipsa om Fjällnäs hotell i Funäsdalsfjällen. En otroligt vacker plats med flera natursköna utflyktsmål. http://www.fjallnas.se/sv/?cookieChecked=true

Mari sa...

Tack för tipset, Erika. Det såg jättefint ut och jag tyckte mycket om texten med "Åtta årstider i storslagen natur". Gillar!