tisdag, augusti 15, 2017

Rygg-ledsen


* * *
Det gör ont att erkänna hur dålig jag är i ryggen.

Egentligen började det tidigt i våras. Jag blev övermodig, tyckte jag var lite bättre än vanligt och glesade ut besöken hos min ryggbehandlare. När jag var där i maj-någonting så upplevde jag inte lättnaden efteråt. Den när jag får sova gott och djupt. Trycket över bröstryggen och hjärtat släppte bara temporärt. Samma sak nästa behandling, och sedan blev min räddare-i-nöden sjuk och jag pausade all behandling.

För att inte tappa allt har jag gått på riktigt bra, djupgående massage två gånger under semestern. Men det löser inte något grundproblem, allt finns kvar, från ländrygg via bröstryggen och upp i huvudet.

Jag är fortfarande ledig och det känns som att jag ägnar en stor del av dagarna till att mjuka upp ryggen. Värktabletter, starkt linement, inflammationsdämpande kräm. Och så träning, stretch och yoga och ärligt talat är jag så gruvligt less. Och ledsen.

När jag sprang sist kände jag av ryggen hela passet och det brukar jag nästan aldrig göra. Inte ens då fick jag känna mig fri.

Och så räknar jag bambukudden och hälsovästen (och alla behandlingar) och tänker hur mycket pengar jag lagt ner på min rygg denna sommar, utan att egentligen känna mig ett dugg bättre.

Bestämde mig för att göra något jag valt bort sedan flera år. Jag bestämde mig för att boka tid hos en naprapat. Rådgjorde med en välrenommerad i morse, men där fanns inte tid förrän på torsdag och eftersom jag ska springa fjäll-lopp på lördag blir det för nära inpå. Men till veckan har jag en naprapat-tid som väntar på mig.

Det är sällan jag släpper fram mina ryggkänslor, men just nu tär det på mig enormt.

Och jag är less, så less och jag önskar att jag fick vakna en morgon och känna mig lätt och smidig och värkfri.


9 kommentarer:

Magnus sa...

Kram!

Zun sa...

Åh.. Önskar att jag hade något bra tips att komma med eller klocka ord som kan lindra...

Det bästa jag kan bidra med just nu är en virtuell kram.

Zun sa...

nå, eller *kloka ;)

Linda sa...

Ryggen är viktig och det är så kännbart när den inte fungerar. Tipsar om Bosse på Massage & Muskulering (han är dock sjukskriven nu, kanske han du gått till?), Björn på Piteånaprapaten och spikmatta. Hoppas du blir bättre snart.

Mari sa...

Tack Magnus <3

Ochc tack snälla Zun för omtanken. Den värmer gott!

Tack för tipsen Linda. Det är hos Bosse jag är permanent och nöjd kund. Jag ska plocka fram spikmattan ur garderoben, tack för påminnelsen!

Linda sa...

Bosse är min svärfar så jag kanske är partisk men jag tycker han är grymt duktig! Och modig som vågade byta karriär efter 50. :)
Varsågod, hoppas spikmattan hjälper lite åtminstone. :)

Mari sa...

Ha, ha ja lite partisk kanske, Linda :) Med all rätt, Bosse är en av ytterst, ytterst få som verkligen kunnat hjälpa mig.

Veronica sa...

Förstår att det är ledsamt. Då värken tär på mig som mest försöker jag omvandla det till positiva tankar. Att välja att se sånt som är bra. Varje dåligt stund innehåller också något bra om man kan se det med andra ögon. Kram

Mari sa...

Jag håller helt och fullt med dig Veronica och för det mesta klarar jag av att göra just så. Men inte alltid. Kram <3