måndag, september 16, 2019

Älskad gröt på nytt sätt


* * *
Jag är så glad att jag kan äta havregrynsgröt igen.
Sedan jag började ta matsmältningsenzymen amylas som
hjälper kroppen att bryta ner kolhydrater så går det fint.

Sedan läste jag ett tips om havregrynsgröt som jag genast var tvungen att prova.


Det gick ut på att man först rostade havregrynen tillsammans
med kryddor i ugnen. Jag tar kanel, kardemumma och salt.


När grynen svalnat mixar man dem i en matberedare.


När det sedan är dags för frukostgröt gör man precis som vanligt, men en
deciliter havregryn motsvarar ungefär tre fjärdedels deciliter havremjöl.

Det är så enkelt, men ger gröten en sammetslen konsistens. Verkar vara
många barn som tidigare ratat havregrynsgröt som gillar om man gör så här.

Jag brukar tillställa lite proteinpulver med vaniljsmak, då blir
gröten lite lik min barndomsfavorit mannagrynsgröt.

Serverar med blåbär, kokos, granola, cashewnötsmör och massvis av kanel.

~ så gott!


Inga kommentarer: