tisdag, januari 16, 2007

Hemis otur fortsätter

Igår var det storstädning av trappuppgången och hissen var fullbelamrad med skurhinkar och moppar, så när vi skulle ut på förmiddagspromenad fick jag skicka ner Siri och barnvagnen i hissen och springa ner och ta emot henne på bottenvåningen. Samma sak när vi kom hem, då med en liten ommöblering i hissen för att ens rymma barnvagnen.

Senare samma dag skulle jag och Humlan iväg på ett ärende och tog trappen. Men, visade det sig, trappen var sjöblöt och halvvägs ner halkade Hemi och ramlade resten av trappen. När jag hörde att hon halkade stannade jag till, släppte kopplet och ställde benen brett isär. Däremellan kom hon farande. På bottenvåningen står en städgubbe som tittar på mig överlägset och säger "Du kanske skulle ha tagit hissen ändå". Ilskan bubblade direkt upp i mig, tror han att jag medvetet skulle göra min hund illa och behöver han låta så ironisk?! Jag andades några djupa andetag innan jag lugnt svarade.

Ja, ja huvudsaken var att det gick bra för Hemi.

Men idag hände det som inte fick hända. När vi var på väg till systers födelsedagskalas tog vi trappen ... och Humlan ramar nedför i stort sett hela ... för nu har de bonat stentrappen och den är snorhal. Bortskavd päls och ett sår på ena bakbenet är resultatet.

Stackars, stackars, stackars Humlan. Jag ska gå och krama henne nu. Och hädanefter blir det hissen. Alltid.

4 kommentarer:

!ngela Bj sa...

Men huvva vilken olycka! Hälsa Hemi att nästa gång hon kommer till mig så har jag en överraskning, den innefattat kakor å sånt. Så har hon nått att se fram emot när hon tillfrisknar från trappeländet! kram å krya på Hemi =)

Mari sa...

Jag har hälsat henne och hon ser fram emot nästa Åsgatan-tur.

Kram.

Anonym sa...

Undrar om inte Hemi fortsättningsvis föredrar enplanshus hon var nog lite otränad på trappor.Kram från hussemor.

Hanna sa...

kramar till humlan från backevägen!