onsdag, januari 31, 2007

Tvättstugeintermezzo och annat

Imorgon åker vi till Piteå, det blir konstigt att komma "hem" när inte mormor eller farmor och farfar (som vi brukar bo hos) är där. Nåja, det blir nog bra ändå, ett träningspass, Krokodilfika och kaffe med Siris morfar och Angela samt vin hos Hanna och Johannes är några saker att se fram emot.

Wiweca, mamma skickade ett sms idag och hon är på Railey, Krabi och det låter som att hon också har det finfint. Även om vi har fin vinter här, så skulle jag gärna vara i ett varmt land just nu. Speciellt med tanke på all god frukt och alla goda grönsaker som måste finnas.

Vad är nytt annars? Siri utforskar rösten genom att skrika så högt hon kan och mullra så lågt hon kan. Dessutom har liggvagnen förvandlats till sittvagn, så nu betraktar hon omvärlden med stora ögon från sin Herquleskärra.

I måndags hade vi ett tvättstugeintermezzo. När Markus åkte ner med tvätten en halvtimme efter vår tvättid börjat var det en tjej som precis satt igång två maskiner. När Markus påpekade att vi bokat sa hon att hon tyckte vi dröjt för länge, trots att man har en timme på sig att börja nyttja tvättmaskinerna efter bokad tid. "Jag orkar inte ens diskutera" sa hon och gick.

När hennes maskiner var klara stod jag nere och strök och väntade på henne.

- Vad bra att du kom, för visst är det du som tvättar? frågade jag.
- Jo, svarade hon.
- Nu när dina maskiner är klara så kan du väl ta ut tvätten så att jag kan tvätta, sa jag.
Sedan följde en diskussion om huruvida vi förbrukat vår rätt att tvätta eftersom vi var 30 minuter sena (45 minuter enligt henne).
- Men om vi var trettio, fyrtio eller femtio minuter sena spelar ju ingen roll, eftersom det fortfarande inte gått en timme, så det är inget att diskutera. Tvättiden är fortfarande vår, sa jag.

Pust. Innan hon gått därifrån hade hon förolämpat mig genom att säga att jag "var en såndär småbarnsförälder som trodde att jag kunde göra min egna regler och trodde att samhället skulle anpassa sig enbart efter mig"
Hm, frågan är vem som gjorde sina egna regler.

Hon menade också att det var så många som bokade tid men aldrig använde den. Jag menade att det aldrig spelar någon roll för oss, eftersom vi bokar våra tvättider och tvättar på dessa ... inte på andras (men det sa jag inte).

Innan hon gick hade hon också skrikit åt mig "Men TVÄTTA DÅ!!!". Och dessutom hade hon anklagat mig för att ha manipulerat med en tvättmaskin, som sekunder efter som rytit åt mig gick upp alldeles av sig själv.

När jag kom upp till lägenheten måste jag erkänna att jag kände mig lite upplivad efter argumentationen. Speciellt eftersom jag aldrig blev arg tillbaka och förolämpade henne utan bara var saklig och lugn.

En timma senare plingade det på dörren. Det var tvättstuge-tjejen, som visade sig bo dörr i dörr med oss. Och hon ville be om ursäkt!

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilken rolig episod! Hi hi, dessa tvättstugor! Jag har också alltid hört att det är en timme som gäller. Vi ses hos Hanna på lördagkväll, ser fram emot det!
Kram.