fredag, januari 05, 2007

Historien om en besvärlig tröja

Min ansiktsfärg har gått från gråblå (Markus uttryck) till lagom vinterblek och narig, jag mår med andra ord mycket bättre. Har varit hos frissan idag, ätit lunch på stan och tagit det allmänt lugnt. Ibland mår jag lite halvdåligt för alla vi "borde" hälsa på, men jag hade ju bestämt mig för att inte stressa och ha dåligt samvete. Bättre att träffas färre gånger och kunna vara i nuet istället för att hasta sig igenom flera besök.

Ikväll har vi bara varit hemma, Siri sov dessutom middag mellan halv sex och halv åtta så det blev inte av att fara någonstans. Nu ska jag snart söva henne och läsa lite i "Nobels testamente" som är den bästa Liza Marklund-boken på länge (utom "Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra").

Just nu är vi i en sådan bra fas i livet. Lediga tillsammans, omgivna av människor vi tycker om. Siri sover bra både på dagarna och nätterna (peppar, peppar ...) och när hon är vaken är hon en glad skit och vi är så otroligt lyckliga som får vara nära henne. Nu när vi tog fram "Räkna till fem" så började hon gurgelskratta bara hon fick se förstasidan.

För övrigt har jag återigen beställt min favorittröja. En Sessionshood som jag spanade in första gången när vi var i Gräsen i påskas. Då hade Terese fått ett prov från kollektionen som skulle komma till hösten (i höstas, alltså). Jag blev störtförälskad och har haft tröjan i bakhuvudet sedan dess.
I höstas var jag på Stale i Umeå flera gånger, men den skulle alltid komma "nästa vecka". Sedan visade det sig att de inte beställt den, försökte på andra sätt ... men den var slut i USA trots att den knappt börjat säljas i Sverige.

Jag gav upp jakten, men sedan hittade Markus den på nätet som kommande vara. Väntade och väntade och tillslut kom den i rätt färg och i rätt storlek. Beställde och väntade. Och väntade. Skickade ett frågande mejl och blev försäkrad om att allt var ok. Inga pengar drogs från mitt konto och ingen tröja kom. Sedan fick jag ett mejl, det hade blivit fel och tröjan fanns inte eftersom det hade suttit en tag till en tjejtröja på en herrtröja.

Men nu finns den igen, fast när jag skulle beställa den så fungerade inte sajten. Så nu har jag faktiskt beställt den via telefon. Till Österrike eller något, på engelska. Får se om det funkar denna gång, men jag skulle inte tro det. Det är väl inte meningen att det ska bli vi.

Är då tröjan värd det? Svaret är såklart ja. En klockren ziphood är alltid värt det!
Det är nog något av ett måtto.

Inga kommentarer: