torsdag, mars 22, 2007

Nya förmiddagar

Jag får lite ont i magen när jag tänker på allt vi konsumerat igår och idag:
  • bilbarnstol (nödvändig, rentutav livsnödvändig - men vi hade fått bidrag i julklapp, så det blev inte superdyrt för oss)
  • fortsättningskurs i babysim (halvnödvändigt, för att jag och Siri ska komma ut och göra något nu när vi inte har så många att hälsa på, fick dessutom en påskslant som gick hit)
  • gåstol till Siri (helt onödvändig, men kul hoppas vi - den anländer med Maria till Umeå i morgon, Blocketinhandlad för 200:-)
  • allergifoder till Hemi (nödvändigt, men ack så dyrt 690:- för 14 kilo)

Förmiddagarna nuförtiden, det känns som om jag hinner hur mycket som helst. Siri vaknar strax efter sju och kliver upp med Markus. Sedan kommer hon tillbaka på matpaus när Markus cyklar till skolan vid åtta. Vid halv tio har vi läst DN, ätit grötfrukost, druckit kaffe, borstat tänder ... (jag), lekt med leksakslådan, fått ny blöja igen (Siri), masat sig upp och ätit frukost (Hemi). Då är det en timmas promenad som gäller.

När vi kommer hem är det tasstvätt (grus och salt som blir torr, oljig smuts på tassar och ben), dammsugning, diskning, vädring av sängkläder, lek i hoppgungan och matning av Siri innan Mackan kommer hem på lunch.

Förut när jag hade en förmiddag ledig hade jag på sin höjd hunnit äta frulle och läsa en stund.

Jag tycker om de nya förmiddagarna. De slår överlägset de gamla.

Livet med Siri har varit enkelt och fantastiskt hela tiden, men nu har allt liksom satt sig. Man känner sig van, förstår hennes signaler och vi är i en period när man aldrig känner sig less och frustrerad. Sedan hon började sova vid sju-åtta på kvällarna hinner man dessutom sakna henne!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Var fixar du dina bilder så att de blir sådär snygga?

Mari sa...

Menar du "tejpbitarna" och "häftstiftet"? I så fall finns de kvar efter en kurs i webbdesign som jag läste och så fixar och trixar jag lite i Photoshop med genomskinlighet och sånt ...