måndag, september 24, 2007

Bakslag

Skulle visa bild på mig och Hemi i regnet, men blogger vill inte. Skulle surfa igår kväll och visa bilder från äppelskörden, men musen till den stationära datorn har följt med Markus till Umeå och ska tjänstgöra i c-arbetestider.

Dessutom har jag ju fått bakslag royale på min viktnergång.För denna vecka stod inte ens vågen stilla, den stod på PLUS.

Sedan jag började träna mer regelbundet för några veckor sedan stannade viktnergången av. Det kändes ändå okej, midjemåttet blev mindre (-13 cm i nuläget) även om det inte hände så mycket på vågen. Jag fick dock ett annat problem - jag blev mycket hungrigare, även de dagar jag inte tränar. Sådär hungrighungrighungrig så att hjärnan inte fungerar och jag måste äta något för att få ur mig texter på jobbet exempelvis.

Kanske var det också därför min vilja sviktade och min självklara bestämdhet inte var så självklar längre. Kanske sänkte jag också garden, eftersom det ju gått så enkelt tidigare. Senaste veckan har jag inte varit så strikt. Inga stora avvikelser och inget direkt frosseri. Och måltiderna har jag skött klanderfritt. Men. Det syns på vågen. Denna vecka har jag gått upp 3 hekto*.

Så känner jag mig då redo att ge upp? Nej, inte alls. Nu känner jag mig mer sporrad att lyckas. Nu jävlar kavlar jag upp ärmarna och utmanar de där 3 hektona. Bort ska de. Väck!

* De där tre hektona visade sig vara två hekto vid en kontrollräkning i inte allt för allert hjärna. Men skitsamma. De ska väck ändå!

5 kommentarer:

Anonym sa...

så ska det låta! Och 3 hekto är förmodligen muskler och inte fett. det vore ju orimligt. I mina ögon är du iallafall en riktig topp-pingla ( bara så att du vet), om det så handlar om 10kg + eller -
LOVE H

Anja och Jonas sa...

Solklart att det är muskler du lagt på dig! Du tränar ju så flitigt! Titta på måttbandet istället för vågen!

Har Marcus fixat boende annars har jag ett tips...

Anonym sa...

Glöm inte bort att du med största säkerhet har lagt på dig mer muskler av all träning = tyngre muskelmassa. Iom att midjemåttet har minskat verkar det ju vara så! Tack för igår, och jag har förresten hittat receptet på tomatröran vi pratade om. Bläddrade dessutom i en Tapasbok jag har, kanske kan det vara nåt??

Kramar

// Maria

Sara sa...

Håller med föregående talare - muskler Mari, muskler! Skulle inte vara dumt att ha lite sådana, mina har nog förtvinat helt är jag rädd...Ät inte för lite nu :)

Mari sa...

Gulle-Hanna, tack söting. Vad gör du imorgon. Lunch i stan eller?

Anja ... sant, men detär frustrerande i alla fall. Markus hyr min syrras lägenhet resten av tiden, så det har ordnat sig.

Maria, tack själv för prommisen. Bra initiativ som sagt. Midjemåttet, ja. Nu blir det strikt frukost, lunch, middag och ett mellis och inga utsvävningar så får vi se.
Och japp, jag tar gärna del av recept och receptbok! Låter mumsigt.

Sara, tror nog att du har muskler. Bara att bära barn är ju inte helt lätt! Och nej mamman, jag ska inte äta för lite. Dels är det för gott och trevligt, dels funkar det inte att äta för lite när man ska hålla ruljansen igång både på jobbet och hemma.

Tack för omtanken alla!