onsdag, september 19, 2007

Tre bra saker idag

Jag kommer hem till en virvelvindlande glad och currydoftande dotter som haft en toppendag med sin moster.

Jag, Siri och Hemi - det tre musketörerna - tar en kvällsprommis, hösten visar sig från sin bästa sida. Plötsligt fäster Siri blicken på Hemi, hon tittar upp på mig, det guldglittrar i hennes ögon, hon har förstått.
"Kiss'eh!", säger hon med så mycket pondus en ettåring kan uppbringa.

Det tredje brasaken idag har också med lilla S att göra. Det är dags för läggning. Hon har badat, druckit ur sin lilla vattenkanna (ny favvo i badet), ätit välling och vi har läst. Hon vill ner ur knät, tok-kryper till spjälsängen. Stannar efter halva vägen och gör en snitsig vändning till sittande position med anklarna korsade. Sedan tok-kryper hon tillbaka till mig. Upp på blöjröven och så tillbaka till spjälan för att hämta älskade kaninfilten. Det ser ut som att hon kör idioten och jag tänker att det kommer att ta tid att få den här donnan att somna. Så lägger jag ner henne och går ut till datorn. Hon småsurrar för sig själv och tio minuter senare är hon tyst. Mitt hjärta. Min skatt.

6 kommentarer:

Anonym sa...

sötungen! kram till er finfina familjen!

Anja och Jonas sa...

Hejhej!
Du, hur gick det med Marcus boende i Umeå förresten? Blev det trailor-park living för honom eller? Min bekants bekant var inte intresserad att hyra ut, tyvärr... Snålt tycker jag...
Är det kalas 13:e, isåfall tänkte vi kanske komma till Pite den helgen!
Kram

Mari sa...

Hanna, tack för lunch/fika idag. Mysigt.

A&J: Nej det blev inge husvagn, det är jättedyrt att vara campare - även off season. Nu bor han i min syrras studentrum.
Visst är det kalas den 13:e, tänkte lite hembakt bröd, aioli, oliver ... småplock. Men vi måstemåstemåste pricka in bastu den helgen också! Kram.

Anonym sa...

Hej Marie! Det är fullständigt underbart kisse om Hemi, det är roligt med ännu en kisse fantast i släkten, Agnes är som du vet lika förtjust.MVH Gertrud

Anonym sa...

Urs�kta e som slank med i Mari Gertrud

Mari sa...

Hej Gertrud. Kan tro att ni är glada över att Siri visade sig vara en kissefantast. Tänk om hon visste att Nisse kurar ihop sig med henne i spjälsängen när hon sover över på Trossgatan!