måndag, maj 05, 2014

Stockholm I / Vild i blommor




* * *

Vi är hemma i vardagen igen efter en fin långhelg i Stockholm.

I onsdags bilade vi ner om eftermiddagen och in i natten. Vi körde genom Valborgseldarnas rike. Överallt brann det. Vitgrå rök mot himlen.

Vackert att passera, att vara en del av det men ändå inte.

Sista trettio milen körde vi genom ett galet snöfall. I mörkret. Långa stunder gick det 65 på E4:an och jag hade kramp i benen bara av att ha spänt mig. Men fram kom vi - och drack en kopp te hos våra vänner innan vi somnade gott i deras gästrum.

Och så var det torsdag och Stockholm var vårt.

Med solen.

Vi promenerade till andra vänner i närheten. Pratade, åt fruktsallad och drack kaffe.

Sedan fortsatte vi i blommornas tecken. Hade med mig vanliga kameran, men den stannade i Aspudden denna dag och min mobil är fylld med bilder där Siri plockar blommor vartän hon fann dem (växa fritt).

Det är som om varje resa med Siri har sitt eget tema. Den här resan var karatesparkarnas och vighetens resa. Vet inte hur många gånger hon kastat upp högerbenet rakt upp mot himlen. Eller gått ner i split och spagat.

* * *

Vi åt sen lunch på söder och fler vänner trillade in. Vi tog en kaffe och det kändes helande och fint att skratta och umgås. Utan plikter, vardag och tider.

Mot kvällen satt vi på balkongen med ett glas vin och sedan valde vi att äta hemma. Grillade pilgrimsmusslor, sparris och god plockmat.

Det var en torsdag i Stockholm i maj.

Vinterviken, Vasamuseet och fiskmatning tar vi sedan.


Inga kommentarer: