fredag, oktober 03, 2014

Min vecka


* * *
Lämnar min åttaåring på skolan. Det är trevlig stämning i kapprummet. Många har varit på tjejkväll på stan kvällen innan och de pratar glatt med varandra. En har kalas i kväll, en annan berättar att hon inte hunnit köpa present och får till svar: "Men det gör inget, rita en teckning så blir jag glad!".

Trampar vidare mot jobbet. Frostglitter, glädjesolstrålar mot färglöv.

Känner efter hur jag känns, andas igenom kroppen. Magen mätt av bakad chokladgröt och ägg. Benen pigga, känslan lugn och jordad. En ond nacke, det känns som att "sitta fast" lite. Trött, men inte på ett slitet sätt.

Ser tillbaka på en fin arbetsvecka. Har skrivit, skrivit och fotograferat. Korrläser för redigeringskursen jag är gästlärare i om kvällarna. Finner mig själv skriva berömmet "Fin luft!" på en sida. Den komplimangen har jag nog aldrig gett tidigare.

Har också ätit två trevliga, innerliga luncher i veckan. En tillsammans med mamma och en med min svärmor. Mysigt och energigivande.

Och i helgen tar vi med svärmor och svärfar, som båda fyller / har fyllt år och bjuder dem på brunch på Hemmagastronomi. Och så lite trevligt inredningsjobb på det, lite tv-serie i soffan och jag är nöjd.


2 kommentarer:

Marie/Mison sa...

Låter som en bra vecka och bra planer för helgen! Njut av ledigheten och den goda maten!

Mari sa...

Detsamma, fina du! Kram.