söndag, januari 04, 2015

Skridskoskär



* * *


 * * *








* * *
Kalla dagar, varmare dagar. Skridsko på is. Demolering av pepparkakshus med hammare.

Och föreläsning. I dag har Piteå-Tidningen firat hundra år med öppet hus. Närmare tusen personer besökte oss under dagen. Jag höll en föreläsning om Helgsidorna. Det gick jättebra och kändes bra, men på något sätt känns det ändå som om mitt självförtroende fått sig en knäck av de sista gångerna jag pratat / skulle ha pratat inför folk. Och det jag skriver här, som att mycket av det jag gör bara försvinner ut i tomma intet. Den där malande känslan av att - vem bryr sig. Vad spelar det för roll?

Jag har varit med om det förr och jag vet att jag går över, jag måste helt enkelt se till att den går över för det går inte att vara kreativ med den inställningen.

Med den känslan tar jag söndag kväll. Hoppas det känns annorlunda när jag vaknar i morgon.


12 kommentarer:

Anonym sa...

Jag bryr mig! Jag njuter av dina ord, ditt sätt att uttrycka dig! Jag njuter av dina vackra bilder, dina motiv och alla nyanser och färger. Så det har visst betydelse - det du uttrycker i ord och bild! :-)

Anonym sa...

Jag måste bara säga att jag älskar ditt sätt att skriva. Både här på bloggen och i tidningen. Jag brukar aldrig lämna kommentarer men nu känner jag att det är dax. Jag bryr mig om det du skriver och av den anledningen tycker jag bäst om tidningen när det är lördag morgon. Ha det bra Mari!
Mvh Anna

Hanna L sa...

Jag skulle så gärna ha lyssnat på dig, är nyfiken på hur du utvecklat också din verbala förmåga inför grupp. Ser att bloggen ju faktiskt fyller 10 år i år, det är en lång tid som du har verkat på nätet. Själv har jag tappat sugen, men du har ju snarare tagit den till nya nivåer från år till år, i både text och bild. Jag förstår känslan och känner igen den, feedback är viktigt både att ge och att få. Hoppas att allt känns bättre imorgon och att du hittar tillbaka till självförtroendet som du är väl värd att ha! Stora kramen

Lisa sa...

Jag älskar dina helgsidor! Veckans de Luxe! Saknar och minns din bilaga.....sen älskar jag din blogg också även om jag inte alltid kommenterar....trevlig söndagskväll!

Elin sa...

Kramen!

Anonym sa...

Jo Mari, dina ord betyder. De berör och inspirerar, både här på bloggen och i tidningen.
Så fortsätt och skriv, dina ord är en gåva till omvärlden.

/Erika

Anonym sa...

Dina helgsidor ger lördagsmorgonen en bra början. Jag skulle helst bara ha tidningen på lördagar då jag knappt läser den i övrigt men vill inte vara utan dina texter.
Jag uppskattar din blogg så mycket då själva tonen/atmosfären är så speciell, du får mig att tänka på nya sätt och det har jag med mig i hela min vardag.
Hälsningar Jenny N

Anonym sa...

Nä men åh om du visste vad vi bryr oss. Jag har följt dig i några år nu och kommenterar ibland, och jag har sagt det förr och jag säger det igen: jag älskar dina bilder, dina ord, dina tankar och funderingar,dina recept, ja det allra mesta faktiskt. Du inspirerar och berör. Jag skulle sakna dig och dina ord och bilder nåt vansinnigt om du inte var verksam här på nätet. Kram!!

Anonym sa...

Det är på grund av dina texter och helgsidorna vi har kvar pt. Du inspirerar! Kram Sara

Mari sa...

Alla ni fina som skrivit till mig här: En stor kram till var och en av er. Jag har läst era ord flera gånger om, tänker spara dem både i hjärtat och på papper. Det behövdes! Verkligen!

Malla sa...

Jag bryr mig! :)

Mari sa...

Gott att höra, Malin!