tisdag, maj 05, 2015

Tygblomma


* * *
Det är inte riktigt nollgradigt ute, men väl grått och kallt. När jag räknar veckorna till mina sidor i tidningen tar sommaruppehåll blir det inte särskilt många kvar. Antalet veckor matchar inte temperaturen.

Någon röd lördag, fyra veckors semester och andra arbetsuppgifter före ledigheten gör att det snart är dags.

Lediga stunder knåpar jag på Siris examensklänning. Den är den som skymtar under blommorna på bilderna. En gammal vit spetsklänning med frasigt sidenfoder genomgår en total omvandling. Det är lite utmaning och därmed ganska roligt.

Från en kortare brudklänningsliknande sak med lång ärm och svarta knappar på rad till en examensvariant med halterneck och rynkning i ryggen.


Den här dagen har jag som förväntat liksom mest genomlevt. Tog ett tidigt träningspass för att få igång blodgenomströmningen i kroppen, men ländryggen och nacken gör det svårt att arbeta. Avrundande arbetsdagen med ett besök på mitt stammishak: massage och muskuleringsstället.

Och ja, det fanns lite att jobba med om man säger så.

Från fotsulor till vader, rygg, nacke, käkar, magmuskulaturen, höfterna, insida lår. Inte mycket lämnat åt slumpen, men också en kropp som tillslut inte orkade mer.

Därför blev jag liksom inte färdigbehandlad, men ändå färdig – för den här gången.


Så åkte jag och hämtade upp på skolan och det blev en kväll med skolsaker att reda ut, läxor att hjälpa till med och matlagning. Vi har haft en fin, viktig vardagskväll med nära samtal och en mysig stund med lax framför tv:n.


Ryggen värker på lika bra nu som tidigare, men jag vet att det lägger sig på någon dag. Trots att jag druckit fem stora glas vatten är jag törstig som få.

Nu ska jag sluta beklaga mig och söka fakta för en artikel jag jobbar på.

Inga kommentarer: