måndag, april 25, 2016

Från svamptorken




Savoykål och mogna bananer som torkats i svamptorken.
Nu börjar det vara dags att göra en ny omgång.

* * *
Den här sista veckan i april äter vi:

Måndag
Stekt kyckling med mycket rökt paprikapulver, wokad spetspaprika och purjolök. Kall sås med creme fraiche och sweet chili. Smörstekt vitkål. Grovhackade jordnötter.

Tisdag
Stekt lax. Foliepaket med fetaost, citron, färsk rosmarin och timjan, chiliflakes och ringlad honung.

Onsdag
Rödspätterullar med mjukstekt purjo i sås med chilisås och grädde som får gå ihop i ugnen.
Blomkålsmos.

Torsdag
Tacoinspirerad kycklingfärsgratäng. Som lasagneplattor använder vi glutenfria bovetewraps, blir superbra. Toppar gör vi med lite riven västerbottensost.

Fredag
Medelhavsfalu med zucchini, aubergine och getost. Sallad.



Inga kommentarer: