måndag, april 11, 2016

Veckomat, och helgens mat


* * *
I lördags önskade jag fläskkarré. Så min man grillade i ugnen med marinad på bland annat kinesisk kryddblandning, soja och ostronsås.


Så skivade han tunt.


Och serverade med vårlök, majonnäs, färsk koriander och do chua, vietnamesisk pickles med sötsur crunch.


Resten av familjen åt härligheten i varmfrasiga mackor, medan jag åt det som sallad.

Och dagen efter blev det en av Gustafssonsfamiljens favoriter.

En krämig pastasås på rester av det grillade köttet, oliver, syltlök och annat.

- - -
Men, nu är det ny vecka och vi äter:

Måndag
Rester, bra att det går snabbt inför hundkursen. Det finns stroganoff, morotssoppa och sjögräsnudlar med ajvarkyckling i kylen.

Tisdag
Stekt lax panerad i riven kokos, vitlökspulver och gurkmeja. Haricot verts-pommes och det som är kvar av do chuan.

Onsdag
Blomkålslåda.

Torsdag
Moussaka med kanel och aubergine.

Fredag
Snabb pizza på bovetewraps, hemmagjord tomatsås samt ost, vitlök och god salami.



Inga kommentarer: