måndag, april 18, 2016

Veckans matplanering


* * *
Förra laxtisdagen panerade jag kuber i olivolja, kokos, gurkmeja och vitlökspulver och stekte i smör.

Krispigt och gott.



La upp ett paket haricot verts, direkt från frysen till bakplåtspappret och in i ugnen.

De blev också knapriga och goda.



Sedan åt vi med kall sås med morötter och rättika i ...
 

... och grönsallad och sjögrässallad samt lite jordgubbar för färgens skull.

Laxbitarna som blev kvar åts som rest, uppvärmda i wraps med grönsaker och en annan kall sås till. Så tycker jag att rester är bäst, när de liksom kan omvandlas till andra rätter.

Men nu skriver vi ny vecka och den ser ut så här i matväg:

Måndag
Snabba puckar eftersom vi ska på hundkurs. Vi steker vegetariska nötbiffar och äter med ångkokt broccoli och det som är kvar från jordnötssåsen sedan vi köpte thaimat i lördags.

Tisdag
Sallad med varmrökt lax, sparris, avokado, ägg och wasabidressing.
 
Onsdag
Lasagne med plattor av bland annat färskost.

Torsdag
Flygande Jacob.

Fredag
Wraps med oump.

Inga kommentarer: