måndag, oktober 24, 2016

Bangbangkyckling och soppa


Måndagssoppa. Bilden kommer från Ica. 

* * *
Vi avrundade matveckan med bangbangkyckling. Receptet hittade jag här och vi åt en variant där vi råstekte vitkål till. Gott! Såsen bestod av en blandning av bland annat soja, jordnötssmör och tahini. Jag rörde i fibersirap istället för socker.

Men nu är det ny vecka och vi äter:

Måndag
Soppa med tomater, fänkål och lök. I receptet är det kycklingkorv, men vi satte i lättrökt chorizo istället och det gav jättegod smak till soppan. Sedan hade vi i lite kvarbliven stekt vitkål istället för risoni. Varm mat som gjorde gott i magen.

Tisdag

Onsdag
Tacopaj med mandelmjölsbotten och kycklingfärs. Sallad med avokado.

Torsdag
Snabb gryta i stekpannan med curry, paprikapulver och smörsås som grund för torskryggen. Snabbstekta haricot verts till.

Fredag
Sallad.
Ugnsrostad grönkål.
Smörstekt halloumi och rostad, flagad mandel. Citronolivolja.


Inga kommentarer: