* * *
De har två äter jag varje dag.
Inte för att de är goda, utan för att de gör gott.
Vi tittar lite närmare.
Sist jag kollade hade jag en hel del näringsbrister,
tror att mina problem med sköldkörtel och värk
urholkar en del i min kropp.
tror att mina problem med sköldkörtel och värk
urholkar en del i min kropp.
Istället för att äta omega 3 och omega 6 i tablettform köpte jag
hem denna linfröolja från mataffären. Betydligt billigare.
hem denna linfröolja från mataffären. Betydligt billigare.
Bra för hud, hår och en massa saker i kroppen.
Finns forskning på hur linfröolja bland annat ska vara förebyggande
mot cancer, men det låter jag verkligen vara osagt.
Finns forskning på hur linfröolja bland annat ska vara förebyggande
mot cancer, men det låter jag verkligen vara osagt.
Det känns bra. För mig.
Det räcker.
Men god är den inte, även med all välvilja på jorden.
Jag häller upp en tesked och huttar, sköljer ner med vatten.
Jag häller upp en tesked och huttar, sköljer ner med vatten.
Min andra "dagens" är denna.
Istället för probiotika i tablettform käkar jag syrad kål.
Istället för probiotika i tablettform käkar jag syrad kål.
Inte gott det heller, men det finns så mycket skrivet
om hur bra probiotika är för tarmfloran.
om hur bra probiotika är för tarmfloran.
Från början skulle jag ha beskrivit smaken som "vidrig",
men nu är den inte alls lika dålig. Kanske ett tecken på att jag
verkligen behövde den där i början.
men nu är den inte alls lika dålig. Kanske ett tecken på att jag
verkligen behövde den där i början.
Nu när jag har slut emellanåt, så saknar jag verkligen min surkål.
- - - - -
Två enkla varje dag.
Gör gott för kroppen, utan konstigheter.
Gör gott för kroppen, utan konstigheter.
3 kommentarer:
Mmmmmm surkål, när jag av och till tycker den smakar för skarp, rundar jag av med en ditt agave 😉
/ Kicki
... dutt 😂
Ja, lite sötma eller fett kan göra susen. En dutt majonäs funkar också. Men det är konstigt att något kan omvandlas från äckligt till begärligt, sådär!
Skicka en kommentar