* * *
Det må vara förutsägbart men kyckling är en av mina favoriter
när det kommer till basvaror. Helst varianten kyckling steak som
brukar finnas i mataffärerna på sommaren och kycklinglårfiléer.
Min andra favorit är lax, antingen lättstekt med ångkokad sötpotatis,
broccoli och krispigt stekt grönkål i soja till eller i pokébowl.
när det kommer till basvaror. Helst varianten kyckling steak som
brukar finnas i mataffärerna på sommaren och kycklinglårfiléer.
Min andra favorit är lax, antingen lättstekt med ångkokad sötpotatis,
broccoli och krispigt stekt grönkål i soja till eller i pokébowl.
Det här receptet lagar vi då och då och det är alltid lika gott.
{ hoisinkyckling i ugn }
2 gula lökar
En förpackning kyckling-
lårfiléer (runt 1 kg)
lårfiléer (runt 1 kg)
2 dl hoisinsås
0,5-1 dl vatten
1 msk vitvinsvinäger
1 1/2 msk kinesisk soja
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk riven färsk ingefära
1 krm chiliflakes (eller lite mer)
salt och peppar
Slå igång ugnen på 200 grader.
Skala löken och klyfta den. Lägg kycklinglårfiléer (blir mycket
saftigare än bröstfiléer) och lök i en ugnsfast form.
saftigare än bröstfiléer) och lök i en ugnsfast form.
Blanda hoisinsås, vatten, vinäger, soja, vitlök, ingefära och
chiliflakes i en egen skål. Smaka av med salt och peppar
och häll sedan över i formen. Låt rätten stå i ugnen runt fyrtio
minuter tills kycklingen är klar och löken är mjuk.
chiliflakes i en egen skål. Smaka av med salt och peppar
och häll sedan över i formen. Låt rätten stå i ugnen runt fyrtio
minuter tills kycklingen är klar och löken är mjuk.
Vi äter med basmatiris, grovhackade jordnötter och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar