måndag, mars 14, 2016

Fyra snabba och en ute



Förra veckans laxtisdag: Burgare med färsk chili och coleslaw med inslag av fänkål. Senare åt vi rester av laxburgarna och adderade tzatsiki till. Också gott.

* * *
Utmaningen är alltid densamma i vardagsmaten, tycker jag.

Variation, enkelt, hälsosamt och snabbt.

Här har vi familjen Gustafssons fyra snabba i veckan:

Måndag
Bönpasta carbonara med parmesan och sallad.

Det var länge sedan vi åt bönpasta, hade lite glömt bort alternativet. Men den är god och smidig ibland. Passar bra till gräddig sås.

Tisdag
Lax, ett receptexperiment som eventuellt hamnar i tidningen senare.

Pusseleftermiddag. Valpen är som vanligt hos farmor och farfar om dagen, sedan äter vi middag hemma och mormor kommer och tar vid hundvaktandet eftersom jag ska följa med Siri på balett just denna kväll då Markus jobbar. Ja, alltså vad gjorde man utan sina familjer ...

Men maten, ja. Det blir nog bra med laxvariation, vi börjar ha ätit våra klassiker ett gäng gånger nu.

Onsdag
Currygryta med kokosmjölk, sötpotatis, kikärtor, lök, färsk blomkål och andra godsaker.

En av Markus standardrätter och en av mina absoluta favoriter.

Torsdag
Morotssoppa.

Har etablerat sig som en klassiker sedan Siri gick Ur och skur-förskola. Där lagade Carina i köket soppan som var de flestas favorit. Vi gör en variant på den som är mild och krämig och supersnabb!

Fredag
Äter vi borta.





Inga kommentarer: