tisdag, mars 22, 2016

Mångfärgad mat


Mångfärgad helgfrukost till Siri. Hallon och keso, kesella samt mango i lager.

* * *
I veckan blev handlingslistan och matplaneringen kort. Bara måndag, tisdag och onsdag är vanliga vardagar för oss. Sedan är det lyx att kunna handla för stunden. 

Om man bara kommer underfund med vad man är sugen på.

Måndag
I går åt vi pastasås och sjögräsnudlar.

Jag stekte lök, vitlök och färsk broccoli. Hällde över creme fraiche och färskost med smak av fyra sorters peppar. Kryddade upp och lät bubbla en stund med en skvätt vatten.

Sköljde av de krispiga sjögräsnudlarna och lät dem sedan mjukna i pastasåsen.

Till sist grovhackade jag cashewnötter och rostade innan jag strödde över.

Tisdag
Lax. Teryakivariant med stekta kålsorter; vitkål och savoy. Gucka på broccoli och keso till.

Onsdag
Goda, kryddiga och citroniga korvar med beasallad.

Riktig snabbmat. Beasalladen görs på tärnad zucchini och strimlad purjo som steks, får svalna och helt enkelt rörs ihop med färdigköpt, kall beasås och creme fraiche. Gott till kryddig och varm korv.


Inga kommentarer: