tisdag, februari 13, 2018

Fettisdag & semmelkakor


* * *
Den här lite sega semmelkakan är egentligen
en slags hopslagning av flera recept som passerat mitt flöde.


Först bakade jag småsega banankakor.

Mixade helt enkelt runt fem deciliter havregryn,
inte till mjöl, utan lite mitt emellan hela gryn och pulver.

Tillsatte två stora mogna och grovmosade bananer.

Rörde ihop med en nypa salt och
en nypa kardemumma och lite sötning.



Så plattade jag ut till kakor på bakplåtspapper
och gräddade i en kvart på 175 grader.

När jag stängt av ugnen lät jag luckan slå på glänt,
med kakorna däri, så att de fick torka lite.


När kakorna kallnat var det dags att montera.


Vispade grädde, men kokosgrädde går nog lika bra.
Kanske med lite vaniljpulver i?


Sedan skar jag en skiva mandelmassa att lägga mellan
kakorna. 
När allt var klart spritsade jag grädde på en
kaka, la mandelmassan uppepå och satte ytterligare
en klick grädde för att 'klistra fast' locket.


Och sedan var semmelkakorna klara.

De omonterade som blev över bröt jag ner och
serverade istället för granola på frukostyoghurten.
Det är det bästa, när godsaker liksom kan
omvandlas och användas på flera sätt.


Inga kommentarer: