onsdag, december 19, 2007

Halkigt

Markus är borta på firmafest i Skellefteå, så det har varit både ensamdag och -kväll. För att komma ut lunchade vi på stan med Terese och tog sedan hundarna på ett bus.

Sedan har mamma ätit middag med oss och nu badar hon Siri. Själv har jag tagit Humlan på en halkig och rätt kort prommis och sedan tagit hand om hennes sönderslickade tassar. Hon är rätt dålig nu, även i pälsen, små fläckar av hår borta på sidorna och under halsen.

Att vara mol allena en kväll kan dock vara rätt skönt. När Siri har somnat ska jag slå in julklappar. Kanske tar jag mig en kall glögg till.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Athos är inte heller i så bra form nu, vi besökte veterinären igår. Ny vet som var jättebra. Jag tror dock inte att det bara är årstiden, ska behandla med stronghold nu så får vi se..

Kramar från Maria & Atomen

Mari sa...

Uh! Det börjar kännas som man gjort det mesta för att hjälpa hundskrället (de som nu eventuellt blir upprörda över ordvalet - har till exempel blivit anklagad för hundmisshandel nyligen - göra sig icke besvär. Hundskrälle är skrivet med kärlek i fingrarna, skrälle är hon för att hon aldrig kommer att bli frisk).

Nåväl ... medicin och salva kanske botar det värsta.

Jag säger det igen. Stora, åbäkiga, dyra, sjuka, älskade. Hundskrällen.

Anonym sa...

har du kommit fram till vad hon lider av?
Hade en häst som var jättekänslig för överskott av protein, det resulterade i enorm klåda.

Mari sa...

Nej vi har tyvärr inte kommit fram till vad hon lider av. När vi gjorde allergiutredningen (som inte visade något speciellt) sa veterinären att hon tyckte vi hade gjort allt som står i vår makt. Kortison-medicinering resten av livet (låg dos, varannan dag) tyckte hon var bäst för Hemi. Kanske måste vi höja dosen? Jag vet varken in eller ut känns det som.

Tack för tipset. Ska kolla om det står något om protein på allergipapprena.