tisdag, december 18, 2007

Vi gör omSom vi har längtat efter vårt nya skrivbord. Jämfört med det gamla känns det kilometerlångt. Både symaskin och dator ryms galant. Ja, en och del räkningar då.

Hörnet mellan väggen och skrivbordet är redan Siris nya favoritplats.

Så förutom 30-årskalas, en sniff på nyfödda Majken, en klädd julgran, annat fix och trix inför julen och nämnda nya skrivbord har jag sorterat. Det har jag längat efter länge. Så nu har jag fina papper och snören och stjärnor och sånt i en box under skrivbordet. På väggen hänger min hemmasydda påse (matchar för övrigt stolen) med inslagningspapper. Ovanför garn och pärlor i varsin korg och ovanför det trådrullar och sax i varsin kruka. Det kliar i fingrarna.

Här ska det slås in julklappar. På det kilometerlånga skrivbordet, som förresten ska bli vitt, men man behöver inte göra allting på en gång som Markus säger åt mig.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Mari!
Det ser bra ut det där. Och arbetsytor kan man aldrig få för mycket av. Konstigt bara hur de brukar tendera att krympa med tiden...
MEN alltså. Nu spelar de Lasse W:s senaste singel på radion (Innan morgonen kommer) och som musikrescenserande journalist tycker jag du kan ta ditt ansvar och forska i varför han har snott 50% av låten (hela versen) från Staffan Hellstrands "Lilla fågel blå"! Nej förresten, ägna din tid åt något viktigare men om jag vore Staffan H skulle jag fila på en stämning...
/Mats

Mari sa...

Hmmm, intressant. Jag har inte reflekterat över det, trots att Staffan H var en av mina "tonårsräddare". Men jag ska kolla upp vid tillfälle! Menar du musik- eller textmässigt - eller kanske både och?

Anonym sa...

Musiken. Ton för ton. Not för not. Rakt av.
/Mats

Anonym sa...

Hej Mari. Jag undrar var du har hittat mönstret till de söta kläderna som Majken ska få. Otroligt gulligt.

Mari sa...

Maria, byxorna är ett omritat gammalt universalmönster för barnbyxor och mössan har jag kopierat av en Siri-favorit från Villervalla. Och rosetterna virkade jag bara och sydde fast (hårt). Jag är själv väldigt nöjd!

Mari sa...

Mats, jag har nu lyssnat på båda låtarna tillsammans med PT:s nöjesredaktör. Musikpolisen förstår tänket, det låter onekligen väldigt likt. Winnerbäck har definitivt inspirerats av Hellstrand, men stöld? Nja. Som kuriosa kan jag nämna att på Hellstrands myspace-sida finns en bild på han och Winnerbäck, de har ju låten Spökskepp ihop ... lite kul i sammanhanget.