måndag, december 31, 2007

Året som gåttDags att summera året, precis som 2006 känns det som om 2007 bestått av (minst) två delar. Umeåtiden fram till maj månad, sedan HEMMA igen - och så Markus vistelse i Umeå under hösten.

ÅRETS PROJEKT: Kanske flytten hem från Umeå. Annars har nog 2007 varit ganska projektlöst, om man inte räknar med vardagsfix som att få ihop ekvationen ensam vuxen + litet barn + hund + jobb + en krönika i veckan + skivrecensioner.


ÅRETS HÄNDELSE: Frieriet, alla gånger. Mitt bland vinterkräksjuka, vardagsirritation och mjölkstockning går den där hålögda, skäggiga killen ner på knä. Och friar. Till mig. Först fattar jag ingenting. Sedan tycker jag att det är alldeles fantastiskt och personligt. Nästa års projekt blir väl bröllopet kan jag tro.


ÅRETS RESA: Mellan Piteå och Umeå, återigen. Även om det känns som jag till viss del förträngt dem nu. Markus resa gick till USA. Vi hade också en toppenhelg i Riksgränsen. Nu fattas bara en vuxen-lyx-resa för mig. Men med vem? Och vart?


ÅRETS HURRA: Jag tog upp viktkampen, som inte direkt blev någon kamp. Jag kom igång med yogan på allvar. Jag har skrivit en (någorlunda) substansfull krönika 50 veckor av detta år. Oftast alldeles för nära deadline fredag kväll. Årets hurra hade kunnat vara att jag skickat iväg delar av dessa texter till ett förlag. Måste ta itu med. Snart.

ÅRETS SLIT: Vara själv med tjejerna. Utan livskamraten. Jobbigast var att komma ut med hunden på kvällspromenad innan Siri skulle i säng. En till påklädning, dessutom av tröttdotter som man vet borde få vara inne. Hämtningar och lämningar och handlingar och allt utan bil.


ÅRETS PLAGG: 2007 var året jag förstod mig på tightsen (så snyggt och så skönt). Annars de nya stuprörsjeansen. Eller de underbara yogabyxorna.


ÅRETS KÖP: Milslånga (nåja) skrivbordet. Bänkskivorna (som ännu inte kommit på plats).


ÅRETS BOK: Stieg Larssons avslutning på triologin om Lisbeth Salander. ”Nu vill jag sjunga dig milda sånger” av Linda Olsson.

ÅRETS FILM: Svenska film är ”Den man älskar”. ”Blood diamond” var bra. Och ”The Painted Veil” med Edward Norton, vet inte vad den heter på svenska. Gillade också Tarantinos ”Death proof”.

ÅRETS SORG: Nej, jag tror inte det har varit några stora sorger i år. Förtränger jag eller ska jag vara tacksam?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken trevlig blogg att ramla in på - jag besöker dig gärna igen. :D

Anonym sa...

Vilken fin tillbakablick på det gångna året. Det känns roligt att faktiskt ingå lite, litegrann som en del i allt som händer i era liv! Gott nytt år och tack för det förra.

/Terese och Jimmy och vovvarna

Mari sa...

Mediabrus, vad trevligt att du ramlade in här. Hälsa gärna på igen!

Tack Terese. Men nog tycker jag att ni ingår till ganska stor del i våra liv!

Hemi hälsar särskilt gott nytt år till Pelle och Bosco. Snart ska hon visa dem sitt nya halsband och koppel ; )

Och jag säger detsamma. Gott nytt år och tack för det förra.

Anonym sa...

Gott Nytt År!
Jag "tjuvläser" din blogg nästan dagligen och varje gång förundras jag över hur du lämnar ett spår av glädje, sorg eller annat efteråt. Du är otroligt duktig på att förmedla känslor i ord, både dina egna och andras. Ta vara på det och hoppas att du får ett minst lika bra 2008 som 2007!

Mari sa...

Hej "tjuvläsaren". Kul att du läser här och tycker om mina betraktelser. Känns fint att höra att de lämnar spår.

Tack tack tack, vill jag säga. Och gott nytt år!