tisdag, januari 26, 2016

Från ostron till köttfärs



* * *
Tillbaka i vardagen och veckans mat. Det efter en helg med tapas, ostron - och gott kaffe med varm mjölk på hotellfrukosten. Lyx att inte behöva planera, handla eller duka undan på en hel helg.

Måndag
Kyckling med sötpotatisgratäng och hemmagjord bea.

Bankade ut upptinade kycklingbröst. Fyllde med fransk senap och Boursin-ost utrörd med lite grädde. Lindade baconskivor runt och stekte på hög temperatur i smör. Lät gå klart i ugnen.
Så värmde vi på resterna av gratäng och sås och åt med sallad.

Tisdag
Stekt lax med citron och gräddstuvad broccoli.

Onsdag
Pizza på botten av blomkål och ost.
Toppad med lök, paprika, tomater och paprikakryddad kyckling.

Torsdag
Pannbiff med broccolimos och stekta skogschampinjoner.

Fredag
Soppa på rostade tomater och basilika.
Toppad med några räkor.

Inga kommentarer: