tisdag, januari 19, 2016

Matveckan


Helgfrukost. Gröt på kokosmjölk, ägg och mandelmjöl. Toppad med svenska och amerikanska blåbär samt hallon. Snäll och mjuk mat för magen.


En mindre rest på en morotssoppa blev till matig lunch med hjälp av annan rest på kycklingröra.


Toppad med ytterligare en rest: Lite sallad.

* * *

Veckans mat. Och inspirationen står inte på topp. Det känns väldigt mycket vardag just nu. Ser fram emot ostron och räkor i helgen.

Måndag
Bortbjudna! Kålpudding och lingonsylt. Efterrätt med små äppelpajer med mandelmassatäcke och hallon- och passionsfruktsorbet.

Tisdag
Stekt lax och spenat.
Steker en skuren gul lök i smör och blandar ner spenat, grädde, muskotnöt, lite fransk senap och toppar med rostade solroskärnor. Lite savoykål som började se ledsen ut åkte också med i spenatröran.

Onsdag
Gratäng på grillad kyckling, mango chutney och curry med körsbärstomater till.
Ungefär så här.

Men tydligen är det kalas och därmed snabbmiddag, så gratängen blir en slags pastasås med stekt vitkål till istället. Ett bra kompromiss-knep när maten ska gå fort, att hoppa över ugnen.

Torsdag
På torsdag stannar jag på jobbet för årsmöte med lokala journalistklubben. Tar med mig någon omelett att äta innan.

Fredag
Står Tapas de Papa i Luleå för middagsmaten.

I veckan hade vi också planerat för baconlindad stekt kyckling fylld med Boursin och till det sötpotatisgratängen och den hemgjorda bernaisesåsen från i helgen samt köttfärs med stekt vitkål men det sparar vi till nästa vecka, tror jag.


Inga kommentarer: