tisdag, december 15, 2015

Jag syr: Tvistat hårdband


* * *
Jag har många ting i min vardag som jag verkligen tycker om. Kanske borde jag öva på att tycka om sakerna lite mindre?

Nåja.

Min idé om en eldriven trehjuling infriade alla förväntningar. Jag verkligen älskar min cykel. Speciellt nu när vi har varit utan bil i rätt många veckor, och så förblir medan Mini slumrar skönhetssömn på verkstaden.

En annan sak jag älskar är symaskinen. Den gamla pålitliga Berninan i härliga åttiotalsfärger. Och det nya fina braiga strykjärnet jag fick i födelsedagspresent. De två tillsammans är en kombo som gör mig glad många gånger om.

När jag och Markus bodde i vår tvåa på Källbo hade vi ett barbord i det lilla köket. Varje gång jag skulle sy plockade jag fram alla grejor. Och sedan bort, för att vi skulle rymmas och äta. Då drömde jag om att bo så att det fanns ett långt skrivbord med plats för symaskin som alltid kunde stå framme.

Så har jag det nu, och jag är så glad. Det är mycket enkelt att sätta sig ned, om så bara för en liten stund.

Senast sydde jag det här hårbandet. Det var ett sådant jag såg på Etsy och länge ville beställda, tills jag tänkte att detta kan jag nog sy. En gammal melerad tröja blev långa ihopsydda rektanglar.

Och så tänker jag på de tre sakerna jag skriver om. Deras gemensamma nämnare är att de på olika sätt förenklar och ger mig utrymme att skapa vidare.


2 kommentarer:

Marie/Mison sa...

Visst är det underbart med de små stunderna i vardagen då man får ett andrum och en stunds kreativitet (finns det något bra ord i Svenskan för creative outlet?). Ooooh - ett sånt hårband skulle jag haft. Jag som har en anslagstavla på Pinterest som heter "I´m to lazy to fix my hair..."

Mari sa...

Creative outlet, svårt att översätta. Bra uttryck! Din anslagstavla på Pinterest låter intressant :) Så känner jag rätt ofta. Alltid på jakt efter ultimat frisyr med minsta möjliga jobb!