* * *
Så här ser vår matvecka ut: Vi veckohandlar uteslutande på söndagar. Planerar maten för måndag till fredag utifrån aktiviteter om kvällen. Nu när vi inte har någon bil, storhandlar vi dessutom med cykel. Sedan kompletterar vi ibland med en liter mjölk här eller sallad där.
Hur tänker vi då? Hälsosamt på vårt vis, utan att vara nitiska. Gott. Hyfsat snabblagat på vardagarna. För det mesta äter hela familjen glutenfritt. Vi lagar så att det blir minst en ordentlig rest kvar av maten.
I veckan äter vi:
Måndag
Köttfärssås med morötter och krossade tomater
Hemgjord remouladsås, nu med iblandad finstrimlad vitkål
Spagetti för de som önskar
Riven parmesanost och sallad
Tisdag
Lax, såklart. Den här gången färsk och smörstekt
Stekt sparris med flagad mandel och senapsfrön till
Onsdag
Paj på köttfärssås-resterna
Pajdegen förbereder vi innan, utifrån det här receptet
Till serverar vi creme frâiche och sallad
Torsdag
Morotssoppa med räkost i
Fredag
Något med kyckling, oklart vad men vi har kvar färskost med vitlökssmak så vi kanske bankar ut kycklingfilé, fyller med vitlöksost och lindar bacon runt. Kanske ångkokt broccoli till.
4 kommentarer:
mmm, låter gott alltihop!
Eller hur :)
Tack för inspirationen tar efter en del av tipsen. Kram Gertrud
Tack Gertrud för inspirationen att göra en matlista här. Kram.
Skicka en kommentar