söndag, december 27, 2015

Skobukett / Veckans träning* * *
Övningarna jag fick från naprapaten triggade min onda ländrygg, något så infernaliskt. Så jag fick lägga ner de övningarna. Led mig genom några dagar, bland annat julafton. Men nu känns det något bättre.

Istället har jag stretchat och stretchat, jag har tryckt på triggerpunkter på insida lår, tänkt på ländryggen när jag sprungit. Använt knäskydd, supergelén Capsika och inte minst mina utprövade (men utnötta) löparskor.

Och kanske vågar jag känna, att det känns lite bättre. Och då har jag ändå sprungit mitt långpass på hundra minuter i dag.

I går körde jag mitt styrkeprogram, men väldigt modifierat. Några hopp för att träna anklarna, det går inte alls. Men jag ger inte upp, utan hittar på annat. Jobbar för att känna mig minst lika nöjd efteråt.

Och så tänker jag på skorna. Verkligen. När jag började min löparutmaning sprang jag i mina snygga Nikeskor. De är inte utprovade, men mina favoriter då de är rosa (fåfänga, trots att jag tränar ensam - men de gör mig glad) och lätta. När jag började känna av knät gick jag över till mina utprovade Asics och jag känner ju att det är stor skillnad i uppbyggnad och stöd.

Numera springer jag inte i mina barfotaskor. Däremot använder jag dem när jag styrketränar, både med skivstång, hantlar eller egen kroppsvikt. Då blir kroppen bättre balanserad, än med löparskorna som bygger upp och gör hållningen och balansen ostabil.

I januaris senare del ska jag och min familj åka på minisemester till Luleå för en helg. Då tänker jag besöka XXL för att känna på märket Mizuno, samt pröva ut ett par nya skor på den specialiserade löpbutik som finns där.

Sport-bh:n som jag fick av min kära i julklapp är insprungen och mycket väl godkänd.

Så jag summerar träningsveckan med att jag tänkt om, kämpat och tror att jag - igen - funnit en väg som fungerar för ett tag.


Inga kommentarer: