söndag, december 13, 2015

Två procent och lyxpass


* * *
Min vecka är uppdelad på tre springpass. Korta intervaller (jobbigast), längre intervaller (mellanjobbiga) och så långpasset (lyxpass).

De korta intervallerna sprang jag denna om två minuter i högt tempo, och vila i en minut. Upprepade åtta gånger. Det var närmast illamående-jobbigt.

Då var dagens uppdrag på löpbandet betydligt enklare. Kylan och halkan gör att jag inte springer ute nu. Så jag slog helt enkelt på en dansfilm på Netflix via paddan och sprang i åttio minuter.

En film med mycket musik, förutsägbar handling och rolig dans att titta på var den perfekta underhållningen under min tid på bandet i dag. Rena guldpasset, faktiskt.

Vad mer? Redan när jag sprang mycket för ett antal år sedan fick jag av egen erfarenhet lära mig att inte springa på noll procents lutning på löpbandet. Mina knän tog stryk. Ordentligt. Sedan dess springer jag alltid med lutning och nu läser jag att två procents lutning anses motsvara att man springer utomhus.

Så två procent och guldpass. Det tar jag med mig från dagens träning.


2 kommentarer:

Marie/Mison sa...

Bra att du skrev om lutningen. Jag kör på 1 men ska genast öka till 2! Tror jag ska apa efter dina pass, om än att kör ett kortare långpass än du... Sprang 40 idag och det är mkt längre än jag gjort på lång tid tillbaka.

Mari sa...

Ja sådana småsaker är lätta att missa. För mig har det gjort stor skillnad. Härligt med 40, härligt att vara tillbaka! Kram.