* * *
Det knäpper från de pepparkakskryddade och nyrostade nötterna och fröna på plåten. Kokos och gojibär går med den sista lilla stunden.
Grönkålschipsen med soya och rapsolja svalnar medan jag klickar ut smeten på silkestofu, saffran och mandelmjöl. Rör i frusna lingon och gräddar till ett matbröd som är mitt mellan fika och mat. Vi rostar det och äter med färskost, sötstark senap och gravad lax.
Att vara ledig och ha tid för att laga mat, det är fint för mig.
I går åt vi små kycklingklubbor, kall sås, sallad och en hitte-på-röra med röda linser, grönkålsstammar, morot, sharlottlök och vitlök, vitost samt en skvätt tomatsås som var kvar efter pizzatillverkningen tidigare under veckan.
Och veckans mat ser ut såhär:
Måndag
Köttfärsbiffar med rosépeppar och en bit Boursin i mitten. Creme frâiche-sås med fransk senap, steksky och rosépeppar. Sallad.
Tisdag
Laxgratäng med hummersmakande sås.
Onsdag
Lövbiffsgratäng med ädelost.
Torsdag
Nyårsafton: Förrätt med lax och löjrom, varmrätt med gratäng, grillad älg, rödvinssås och jordärtskockspuré. Något chokladigt till dessert gissar jag.
Fredag
Pad thai med lime, cashewnötter och kojaksnudlar.
2 kommentarer:
Låter härligt. Gott slut på året och Gott nytt år till er alla tre.Gertrud
Gott nytt år till er också, Gertrud. Hoppas att ni går en fin kväll. Kram.
Skicka en kommentar